Terug

Framemaat bepalen

Hoe bereken ik de framemaat van mijn fiets in twee stappen?

Met de framemaat wordt de hoogte in centimeters bedoeld tussen de trapas en de zadelbuis frame fiets berekenenvan de fiets. De framemaat bepaalt de hoogte van uw fiets. Nu klinkt dit heel erg ingewikkeld, maar in de praktijk is het heel eenvoudig. Om de framemaat van uw fiets te berekenen, doet u het volgende:

Stap 1: Meet je binnenbeen lengte.framemaat-fiets berekenen

Zet uw benen zo ongeveer 15 cm uit elkaar en meet de afstand vanaf de grond tot aan de kruishoogte in centimeters. Zie de afbeelding aan de rechterkant.

Stap 2: Vul hieronder je binnenbeenlengte in.

Vul hier jouw binnenbeenlengte in cm. in.Framemaat zonder verende zadelpen.

Framemaat met verende zadelpen.

Veel voorkomende vraag: “Uitkomst ligt tussen twee framehoogtes”

Als de uitkomst van de berekening van de framemaat uitkomt tussen twee hele waardes dan geldt de volgende regel: bij normaal gebruik neemt u de grotere framemaat, bij sportief gebruik kiest u voor de kleine framemaat. Als voorbeeld:

Maarten gaat op zijn fiets naar zijn werk en gaat een aantal keer per maand in het weekend op een fietstocht. Volgens de berekening van framehoogte komt hij uit op 53 cm. De fiets die hij op het oog heeft, is alleen verkrijgbaar in framemaat 50 cm en 57 cm. Maarten is geen sportieve gebruiker van zijn fiets en kiest uiteindelijk voor de grotere framemaat, namelijk framemaat 57 cm."

Als u al beschikt over een fiets kunt u ook de framemaat van de oude fiets opmeten. Meet dan de afstand van het einde van de zitbuis tot aan het hart van de trapas. Zoals beschreven houdt u rekening met een correctie van 5 cm als uw fiets beschikt over zadelpen.

Klik hier voor de maattabel voor kinderfietsen a.u.b.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Fietsenwinkel Rotterdam 8.6 / 10 - 249 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »